Παραδοσιακές Συνταγές

Yλικά

1 κιλό μανταρίνια μικρά 
•1.250 γρ. ζάχαρη
•λίγο λεμόνι
•2 βανίλιες
•2 κούπες νερό
1 φλυτζ.τσαγιού αμύγδαλα 
γαρύφαλα όσα τα μανταρίνια 
Εκτέλεση
•Βάζουμε τα μανταρίνια σε νερό μία μέρα να φύγει η πολύ πίκρα τους και στη συνέχεια τα βράζουμε 3 φορές πετώντας το νερό τους μέχρι να δοκιμάσουμε λίγο και να δούμε αν έφυγε η πικράδα τους και αν τσιμπιούντε με το πηρούνι.
•Βάζουμε σε κάθε μανταρίνι από ένα γαρύφαλο στην μέση  Τα βάζουμε σε κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη,και τα αμύγδαλα  το λεμόνι και το νερό και τα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Νοστιμιά όλο γλύκα!

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ 

Υλικά:
 
2 φλυτζάνια τσαγιού σπορέλαιο
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
.... τα υπόλοιπα σαν ξεμεθύσουμε...χικ..